Schoenen

U heeft een verwijzing voor aangepast schoeisel. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden. Vaak is er eerst gestart met een steunzool of een kleine aanpassing aan een confectieschoen (OVAC). Als dit echter niet het gewenste resultaat geeft, dan kunnen orthopedische schoenen een oplossing bieden. Er wordt onderscheid gemaakt in semi-orthopedische schoenen en volledig orthopedische maatschoenen.

Schoenen

Semi-orthopedische schoenen (OSB)

Deze schoen is een confectieschoen met een ruimere leest en een uitneembaar voetbed. Daardoor zijn deze schoenen zeer geschikt voor steunzolen en zoolaanpassingen, zoals hakverhogingen en zoolafwikkelingen.

OSB

Orthopedische maatschoenen (OSA)

Deze maatschoenen worden pas gekozen als het probleem of de klacht niet met semi-orthopedische schoenen behandeld kan worden. Deze schoenen worden volledig op maat gemaakt. Daardoor zijn er veel mogelijkheden met betrekking tot materialen en modellen.

VLOS

Bent u net geopereerd aan uw voeten of kan er om een andere reden (nog) geen schoenen worden dragen? Of is de verwachting dat de vorm, de stand en/of functie van de voet op korte termijn zal veranderen? Dan zijn Voorlopig Orthopedische Schoenen (VLOS) de oplossing. Wij maken deze tijdelijke schoenen helemaal voor u op maat. Het is geen definitieve oplossing. Deze schoenen zijn bedoeld om een periode van maximaal zes maanden te overbruggen. Uw arts beslist wanneer u kunt overstappen op definitief schoeisel.

Verbandschoenen

Verbandschoenen

Wanneer het niet mogelijk is om schoenen te dragen, bijvoorbeeld na een operatie of bij bijvoorbeeld huiddefecten of wonden aan de voeten, is het mogelijk om tijdelijk verbandschoenen te dragen. Deze kunnen meestal direct geleverd worden.